снимка: БулфотоЕто за кое плащаме повече от миналата година: Колбасите и

...
снимка: БулфотоЕто за кое плащаме повече от миналата година: Колбасите и
Коментари Харесай

Тези стоки са поскъпнали най-много през миналата година

снимка: Булфото

Ето за кое плащаме повече от предходната година: 

Колбасите и ябълките са поскъпнали най-вече през спешната 2020 година Това демонстрират данните на Национален статистически институт, представени от Труд. Повечето съществени храни нарастват, само че и междинният приход на човек от семейството през предходната година е повишен с 6,2%. В резултат някои артикули са станали по-достъпни за джоба ни, а покупката на други изисква по-голям дял от фамилния бюджет.
През 2020 година повишението на цените на ябълките и малотрайните салами изпреварва най-вече растежа на приходите. В резултат ябълките са станали с 9,4% по-недостъпни за хората - с годишния си приход човек е можел да купи 4138 кг. ябълки, при 4566 кг. за миналата година, демонстрират данните на Национален статистически институт. Малотрайните салами са станали с 4,2% по-недостъпни, като човек е можел да купи 983 кг. с годишния си приход, който за предходната година е приблизително 7002 лева

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР